Att göra

Bad och lek

Vår barnvänliga badplats med både sand och gräs ger plats för sol och bad såväl som lek och bollspel. Lekställningen och gungorna är mycket populära och grillplatsen används flitigt.

Hundar får vistas på området men ska vara kopplade och hållas på respektfullt avstånd från andra besökare.

Världsarv och vandringsleder

Lilltorpet är en del av Världsarvet Falun. År 2001 upptogs det industrihistoriska landskapet kring Stora Kopparberget och Falun på Unescos världsarvslista. Staden var på 1600-talet en internationell stad med Sveriges största och modernaste arbetsplats – Falu Gruva. 70 procent av Europas koppar kom från Falun som då var Sveriges näst största stad.

Lilltorpet ligger ca två kilometer från Falu Gruva och du kan gå på fina stigar dit, genom historiska kulturlandskap med många rester och sevärdheter från Faluns storhetstid.

Gruvan har alltid varit beroende av de närliggande vattenvägar som omgett gruvlandskapet. Dessa vattenvägar har idag röjts och blivit vandringsleder i unika miljöer med rikt natur- och djurliv. Här finns gamla hyttplatser, vackra bergsmansgårdar, dammar och dammhus i nordisk natur. Det finns även fler vandringsleder att gå runtom Lilltorpet.

Träffa djur på Dikarbacken

Sedan en tid tillbaka håller Falu Naturskola till på Dikarbacken. Falu Naturskola är Falu Kommuns enhet för utomhuspedagogik och undervisning om natur, miljö och kretsloppstänkande. Till Dikarbacken är det ca 800 m gångväg från Lilltorpet. Dit kan man gå för att titta på får, grisar och kor.

Vinter, skidor, skridskor

Under vintern kan du åka skridskor eller skidor på sjön. Skidföreningen Gruvspårets vänner (Facebook) håller spår öppna och vi håller vår parkering plogad.

Evenemang

Våra evenemang hittar du här.

Idag

Loppis på Lilltorpet

10:00 - 14:00

Caféet öppet

12:00 - 17:00

Gilla oss på Facebook